Blog

Sa va lasati copilul sa se uite la TV pentru a invata engleza – mai bine activ la cursuri online de engleza

Generatia de adulti de astazi marturiseste ca studiul limbii engleze a inceput timpuriu, insa mai mult de placere, de voie, de nevoie, pe masura ce desenele animate in limba engleza deveneau mai populare. In perioada postdecembrista dupa ce am avut acces la mai mult decat pana in acel moment, cand posturile TV erau mai variate si am descoperit canale straine, posturile de desene animate au devenit cu rol activ in educatia celor mici.

Poate ca parintii de la acea vreme nu si-au dat seama de aceste implicatii. Pe atunci metodologia nu prevedea ca un prescolar sa aiba parte de cursuri de limba straina. Tarziu dupa au inceput sa se introduca aceste ore. Insa tot in timp societatea si-a dat seama cat de necesare sunt aceste ore de limba straina. Iar acum, din fericire, exista si context mai favorabil si mai multe resurse pentru ca un parinte sa aleaga pentru copilul sau posibilitatea de a studia limba engleza, timpuriu.

Orice metoda extra de a deprinde limba engleza este folositoare

Desigur ca aparte de cursuri de limba engleza pe care orice copil, fie el prescolar sau scolar, le urmeaza, ar fi bine ca si in restul timpului sa existe contact cu aceasta lume. Practic studiul unei limbi straine nu se termina niciodata si nu ar trebui sa ia pauza niciodata. Este nevoie totodata si de un efort comun, in sensul in care copiii acasa pot exersa si repeta tot ceea ce invata in decursul orelor petrecute cu noi, la cursuri.

In mod special cand vine vorba de cei mici, de prescolari, cei care sunt la inceput de drum, pentru a le face mai placuta si interesanta – in mod constant – aceasta lume a limbii engleze, este de preferat ca acasa parintii sa ii puna in contact cu ea. Sa priveasca desene animate sau programe TV specifice varstei, totul in limba engleza, poate fi un alt mod de a exersa abilitatile de cunoastere, capacitatea de intelegere a limbii straine. Cu atat mai mult daca vorbim de programe interactive.

Recomandarile specialistilor se indreapta spre orice tine de ascultare, conversatie, de comunicare in limba engleza. Puteti crea, de ce nu, un ritual de citire a unei povesti inainte de somn, tot in engleza. Un mini dialog in engleza, cu cel mic, i se va parea interesant. Orice metoda il ajuta pe copil sa fie mai stimulat in a invata tot mai multe cuvinte in aceasta limba este de ajutor. Iar aceste aspecte nu mai tin neaparat de cursurile de limba straina si de frecventa acestora.

Dar prea mult privit la TV strica

Atentie insa la ce este prea mult. Nu se poate spune ca prea mult studiu este contraindicat. Insa exista si partea reversa a dorintei acute ca cel mic sa stie limba engleza si nu doar atat, ci sa stie tot mai mult. Prea mult privit la TV strica, precum si a stresa copilul strica. De aceea, cursurile Docentisimo sunt adaptate pe categorii de varsta, grupele de cursanti sunt restranse.

Lucram cu transparenta, de aceea consideram ca un pas important este reprezentat de adaptarea copilului la grupa sa de varsta. Insa mai credem in egala masura ca nu doar acest numar este relevant, ci nivelul de cunostinte. Asadar, prima sesiune pentru un viitor cursant este una gratuita.

Organizam si cursuri de limba engleza pe toata perioada verii! Iata un mod excelent prin care ne propunem sa mentinem copiii in contact cu limba engleza, intr-un mod cat mai fun si mai relaxat. Continuam insa in acest stil, al cursurilor online. Daca mai ales cei mici, prescolarii, sunt atrasi atat de mult de ecrane, de ideea de a privi la ecrane si de a folosi gadget-urile, prin cursurile noastre ne propunem sa le dam un motiv in plus sa isi doreasca sa faca asta.

Va asteptam in cadrul paginii oficiale, https://docentisimo.ro/, cu detalii despre cum sa descoperiti aceasta lume a limbii engleze intr-un mod practic, educativ si placut. Engleza nu trebuie sa fie o povara sau un task in plus pe care parintii il aleg pentru a umple programul copilului. Studiul poate fi placut!

Lasa un comentariu