Blog

Engleza pentru cei mari – multa munca si disciplina, dar rezultatele vor fi pe masura

Militam atat de mult pentru ideea ca cei mici sa fie apropiati de limba engleza inca de la varste fragede de prescolari. Va mentionam aici pe blog de atat de multe ori ca ne ocupam atat de bine de cei mici, pentru ca acestia sa descopere limba engleza intr-un mod fun si interactiv. Dar cu cei mari cum ramane?  Doar pentru ca au o varsta la care pot percepe lucrurile diferit si pot fi si autodidacti asta nu inseamna ca eforturile in cazurile lor vor fi mai mici.

Cursurile noastre de limba engleza sunt destinate tuturor categoriilor de scolari, de la cei din primii ani si pana la cei in ani terminali de studiu. Promitem sa le fim sprijin si sursa de studiu al limbii engleze cu o abordare diferita, sa fim cei care ii invata ceea ce nu invata la scoala, caci scopul centrului nostru nu este cel de a dubla rolul scolii, ci de a fi o sursa complementara studiului de baza, standard. Adica un cursant va sti ce i se preda la scoala si, gratie cursurilor noastre, ceva in plus.

Incurajati copiii sa invete limba engleza – iata de ce

Studiile arata ca cei care invata o limba straina au performante mai bune in viata. Este dezvoltata si mai mult creativitatea si oricum, doar daca ne gandim la beneficiile studierii unei limbi noi, nu putem vorbi vreodata de dezavantaje. Este adevarat, este nevoie de timp dedicat, de rabdare si implicare, de multa munca, dar si rezultatele pot fi pe masura.

Iar daca ne gandim de ce sa investiti in cursuri de limba engleza pentru copiii poate ca ar fi bine sa ne punem pe masa argumentele supreme. Engleza este limba de circulatie internationala considerata limbaj comun la nivel global. Sansele ca un copil sa aiba nevoie candva in viata sa de cunostinte de limba engleza sunt de peste 50%.

Viitorul lor poate suna mai bine. Aleg sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza, urmeaza cursuri specifice, chiar si cursuri de vara, iar atunci cand au de ales facultatea sau chiar si job-ul fac cu mai mare usurinta alegerea de a-si folosi cunostintele acumulate. Fie pleaca in tara straina, tara vorbitoare de limba engleza, fie vor alege o scoala bilingva.

Aplicam tehnici de efect

La Docentisimo ne propunem sa fim o lume a jocului unde limba engleza nu este impusa, nu este studiata altfel decat cu placere. Daca in cazul celor mici practicam de-a dreptul jocul si joaca, in cazul celor mari nu facem neaparata exceptie de la aceasta abordare, insa in mod cert tehnicile sunt mai variate. Pentru ca:

  • Expunem situatii reale

Cei din cadrul unui curs au ocazia sa isi puna intrebari si sa descopere raspunsuri sa interactioneze intre ei si desigur cu profesorul. A cunoaste are deci un sens mai larg in viziunea noastra si nu presupune doar a repeta pana la a retine cuvinte noi si explicatia acestora asa cum scrie in carti.

  • Provocam la discutii concrete, cu aplicabilitate in viata de zi cu zi

Credem ca important este nu doar sa stii o teorie, ci si sa o aplici. Iar ceea ce studiem sa ne fie de folos inseamna in egala masura si a lucra la dezvoltarea personala si la largirea orizontului de cunoastere.

Spre exemplu la cursurile de vara vom miza pe cursuri de speaking si cultura generala, abordand tematici din ecologie, stiinta si cultura, printre altele.

  • Tehnici constructive

Studierea limbii engleze inseamna a cuceri mai multe domenii si a exersa atat cititul, intelesul, cat si vorbitul in limba engleza. Ne bazam pe materiale diverse pentru a atinge toate aceste categorii.

Cum? Spre exemplu vom oferi cursantilor nostri suport foto si video, ne folosim de dialoguri  in echipa, de jocuri interactive si de punere in scena a unor situatii. Organizam intre cursanti mini concursuri, le exersam implicarea, motivarea si competitivitatea. Asadar, totul este antrenant.Inainte de a incepe orice curs de limba engleza, va invitam la o sedinta de cunoastere, de evaluare a cunostintelor. Astfel, vom aborda fiecare cursant de la nivelul sau de cunostinte.

Lasa un comentariu