Blog

Studiul limbii engleze si in afara orelor de curs

In ciuda dificultatilor ce ar putea surveni, invatarea unei limbi straine devine posibila chiar si pentru o persoana adulta si chiar intr-o durata de timp relativ scurta. Este binecunoscut faptul ca cea mai potrivita modalitate de a invata o limba straina este sa te afli printre vorbitorii acesteia, intrucat convietuirea cu persoanele native si necesitatea comunicarii te ajuta sa iti insusesti mult mai repede limba respectiva. Engleza este numita ca fiind cea mai importanta limba de circulatie internationala, iar studiul ei presupune multiple avantaje, in special, in domeniul profesional.

Orientarea catre un centru de studiere a limbii engleze reprezinta metoda cea mai sigura pentru a invata limba engleza la un nivel cat mai avansat. Totusi, procesul de invatare nu se rezuma doar la ceea ce practici in timpul orelor de curs, intrucat limba engleza prezinta un anumit tip de complexitate, ce necesita studiu si in timpul liber.

In vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare intr-un timp mai scurt, este nevoie de o implicare activa si din partea ta, in calitate de cursant. Asadar, imbina notiunile si cunostintele dobandite in cadrul cursurilor cu diverse activitati interactive, ce iti vor permite sa iti perfectionezi exprimarea in limba engleza.

Intelegerea rapida si eficienta a limbii engleze

Din pozitia de limba internationala, engleza este accesata de un numar impresionant de mare de persoane. Pentru a intelege cum sa ii gasim punctul cheie, cel de la care sa pornim, este nevoie sa intelegem si modul in care a fost creata si dezvoltata.

In primul rand, exista doua limbi care poarta aceeasi denumire, respectiv: engleza propriu-zisa, cea a englezilor din Marea Britanie si engleza in varianta americana. Analizand din punct de vedere istoric, poporul american, a carui limba oficiala este engleza, a fost un popor creat si plasmuit din radacini europene – popoare colonizatorii (in cea mai mare parte englezi), ceea ce face absolut fireasca imprumutarea limbii specifice. Mai tarziu, au venit si alte natiuni, precum, spanioli, portughezi, francezi si cei veniti din Asia, astfel ca prin urmare, limba engleza-mama a fost supusa unor schimbari majore de accent.

In cadrul cursurilor de limba engleza, noi vom studia engleza britanica, cea de care avem nevoie in obtinerea certificatelor Cambridge, dar si in conversatiile de natura profesionala cu membrii din afara tarii. Cu toate astea, in viata de zi cu zi, noi avem acces mai mult la limba engleza specifica poporului american, intrucat luam contact cu diverse elemente, servicii sau rezultate artistice transmise de acestia. Diferentele intre cele doua sunt minore, insa atunci cand urmaresti obtinerea unor rezultate cat mai inalte, este important sa intelegi cum functioneaza intregul mecanism.

Citeste cat mai mult!

Multe persoane au un hobby pentru lectura, iar daca faci parte si tu din aceasta categorie, te poti orienta direct catre cartile in limba engleza. Timpul liber ar putea fi valorificat in mod excelent in aceasta maniera, deoarece vei intalni noi cuvinte sau expresii care iti vor imbogati vocabularul, plus ca iti va concentra mult mai bine notiunile pe care le-ai studiat deja. Daca nu te pasioneaza atat de mult lectura, te poti orienta si catre ziare, bloguri sau reviste care prezinta continut in aceasta limba.

Conversatii zilnice!

Exersarea si aplicarea noilor cuvinte si expresii garanteaza o insusire mult mai rapida si eficienta a calitatii vorbirii intr-o alta limba. In acest sens, este ideal sa iti gasesti un partener de studiu chiar in cadrul centrului Docentisimo, cu care vei conversa doar in limba engleza, ajutandu-va si corectandu-va reciproc. Fluenta de exprimare se dobandeste doar prin practica conversationala.

Vizioneaza filme si asculta muzica!

In mod inconstient, timpul petrecut ascultand limba engleza intr-un film sau in anumite piese muzicale ne poate fi de mare folos. Este recomandat ca filmele sau serialele pe care le vizionezi sa utilizeze forma corecta a acestei limbi, cea pe care o vei studia si in cadrul cursurilor, nu cea colocviala cu abrevieri si expresii neintelese.

 

Deprinderea limbii engleze la un nivel cat mai inalt este un proces de durata, care implica efort, practica si timp, insa exersarea zilnica si in afara orelor de curs poate face o adevarata diferenta si va determina rezultate satisfacatoare. Profesorii nostri te vor ajuta sa dobandesti toata motivatia de care ai nevoie pentru a fi cat mai aproape de succes si te vor invata ca nu trebuie sa iti fie teama de greseli, astfel incat sa fii gata sa inveti cat mai mult.

Lasa un comentariu