Blog

Modalitati practice pentru a imbunatati abilitatile de speaking si listening in Limba Engleza

Cunosc Limba Engleza, dar se poate si mai bine. Atunci cand o persoana isi face o autoevaluare, sansele sunt mai mari de a corecta in timp util acele lipsuri constatate. Vorbim astazi despre cum pot fi imbunatatite abilitatile ce tin de speaking si listening.

Listening

Se intampla multora sa fie mai mult concentrati pe ceea ce urmeaza sa spuna, pe corectitudinea exprimarii sale, incat uita sa fie atenti si la ceea ce spune interlocutorul. Altfel, pierd sirul unei discutii in care pot fi participanti activ.

Nu contestam faptul ca ascultatul si intelesul Limbii Engleze necesita antrenament, exersare continua. Iata ce ar putea ajuta:

  • Exerseaza prin a asculta filme sau urmareste emisiuni care iti plac, fara sa fii atent la subtitrare. Este un alt mod de a te obisnui cu accentul si expresiile, in completare cu ceea ce vei invata la curs.
  • Exerseaza des. Intra in contact mai des cu aceasta lume – ce ai spune de portii mici, in fiecare zi? Poate chiar si numai o ora, dar constant in fiecare zi, exerseaza.
  • Pune intrebari. Este poate unul din modurile cele mai simple de a deduce ce a dorit un interlocutor sa spuna, cand nu ai inteles toate cuvintele pe care acesta le-a folosit.
  • Identifica care sunt punctele tale slabe: anumite cuvinte, gramatica, subiectele? Este apoi mai usor sa corectezi precis ce anume iti lipseste.

Speaking

Pare ca stii limba engleza, ai cunostinte solide de vocabular si gramatica. Totusi cand trebuie sa vorbesti, lucrurile stau diferit. Abordarile in acest caz sunt diferite, intrucat si cauzele pot fi diferite. Pentru cei care au emotii si lipsa de incredere de sine in ceea ce priveste partea de speaking, poate ca exersatul in fata oglinzii ar ajuta.

  • Cauta partner de discutie, disponibil sa te ajute si sa iti respecte ritmul de comunicare.
  • Exerseaza vorbitul clar, cu incredere, rar.
  • Ajungi la performanta in timp. Chiar daca faci pauze in conversatie, acorda-ti timp sa iti clarifici propozitia pe care urmeaza sa o spui.
  • Asculta si repeta. Inregistrari cu subiecte de interes pentru tine pe care le repeti la decalaj de cateva silabe te vor ajuta sa tii pasul cu ascultarea activa.

Desigur, toate aceste exercitii sunt de efect cand le urmezi si cu profesorul potrivit.

Vino la Docentisimo si te vom ajuta sa iti perfectionezi cunostintele, sa descoperi mai multe sau sa o iei de la zero cu invatarea Limbii Engleze.

Tags

Lasa un comentariu