Blog

Nivel de incepator la limba engleza – ce trebuie sa stiu

Se spune ca limba engleza este una dintre cele mai usoare limbi straine. Poate fi vorba de faptul ca are o popularitate sporita fata de alte limbi. Un incepator  insa va considera ca totul este greu in prima faza. Trebuie sa va spunem insa ca la Docentismo mizam pe joc si joaca pentru ca studiul limbii engleze sa nu fie ceva dificil.

Sa invatam cu pasi mici, inca de la varste fragede

Copiii se pot adapta mai usor decat adultii. Daca sunt incurajati sa invete limba engleza, acestia isi dezvolta timpuriu abilitati ce ii vor ajuta pe viitor. Se spune ca un copil care creste cunoscand doua limbi isi dezvolta mai mult si mai bine creativitatea si nu numai.

Cert este ca pentru orice incepator primul pas este mai greu. Pentru integrare, ajutam copiii sa aiba placere sa vina la cursuri. Este un motiv in plus pentru care formam grupe mici, cu numar restrans de copii, cu varste similiare. Modul in care se desfasoara cursurile se refera la joc si joaca si materiale adaptate, planse, carti, video-uri.

Suntem atat de diferiti! Copiii, la fel ca si adultii, au stil diferit de invatare, prind mai bine cum spunem popular, daca este aplicata o metoda anume. Farmecul este de a gasi calea optima pentru fiecare. De aceea, la Docentisimo mizam pe o combinatie de abordari de studiu. Incepatorii mai ales pot fi stingheri, mai ales ca nu este vorba doar de a fi simpli participanti la curs, ci de a interactiona cu ceilalti, de a comunica cu cei din jur, de a fi activi, implicati, mai mult decat prezenti. Iata cateva din abordarile de succes:

Metoda vizuala

Este eficienta pentru a tine minte mai bine, prin observare. Se spune ca sunt copii care gandesc in poze si  nu in cuvinte. Pana la urma exista ceva firesc in asta, caci atunci cand apelezi la memoria ta iti vin in minte imagini mai degraba decat cuvinte. De aceea este important sa utilizam carti cu ilustratii spre exemplu, flash card-uri care sa completeze invatarea si sa o stimuleze.

Metoda auditiva

Sunt copii care reactioneaza mai bine la stilul de invatare auditiv. Este un sistem clasic, traditional de studiu cand profesorul vorbeste in fata clasei. In cadrul cursurilor noastre incurajam discursurile, discutiile intre colegi; ne bazam pe conversatie si comunicare pentru a starni curiozitatea si stima de sine a participantilor.

Metoda lingvistica

Este ideala pentru cei care au o fascinatie aparte pentru cuvinte, pentru vocabular nou. Cei care sunt caracterizati de inteligenta lingvistica vor fi dornici sa descopere tot ce tin paginile cartilor. Nu este insa de ignorat si suportul scris ce insoteste metoda de studiu.

Sunt stimulati creativ prin povesti, prin interpretarea informatiei citite in scris.

Metoda logica

Copil pasionat de cifre, calcule, de matematica. Cum il initiem in lumea limbii engleze? Va functiona mai bine dupa conceptele sale, dupa ordine si pasi bine stabiliti. Prefera o abordare sistematica, prefera organizarea. Va prefera poate mai degraba partea de gramatica, logica, precisa, decat cea de comunicare.

Astfel de copii vor fi motivati daca isi vor crea spre exemplu un plan pe termen lung sau scurt, daca informatia noua va fi dispusa sub forma de grafic, de tabel si va prefera incadrarea in categorii a informatiilor noi pe care le descopera.

Metoda kinestezica

Este poate o alegere mai potrivita pentru cei de varsta mica, fix pentru incepatorii nostri. Sunt cei fara rabdare, care nu stau mult timp la o activitate, cei care mesteresc mereu ceva, carora le place sa se miste, sa fie activi. Sunt insa si cei care o coordonare foarte buna la capitolul miscari, au multa energie si sunt mai des implicati in activitati diverse ce tin de dinamica, nu de statica.

Astfel de copii vor fi mai acaparati de limba engleza daca in scena sunt jocurile cu rol activ, cantece insotite de coregrafie, daca povestile au scenete, daca flash cardurile sunt prezente si fiecare curs este ca un proiect si o experienta pentru ei. Iar la noi asta vor gasi!

Nu se poate spune ca exista o cale usoara de a invata ceva, ci mai degraba ca trebuie sa existe metode adaptate pentru ca fiecare incepator sa prinda gustul limbii engleze si sa o savureze, cu drag. Va asteptam in cadrul paginii noastre cu info suplimentare.

Lasa un comentariu