Blog

Cursurile extracurriculare pentru copii, in avantajul lor

Se spune ca talentul unui copil poate fi descoperit inca din copilarie. Totodata, mizand pe ideea ca acum este si mai usor de modelat un caracter, parintii ajung sa incarce programul copiilor cu tot felul de activitati. Unde si cum trasam o linie intre ce este prea mult si ce merita incercat?

Teama de supraincarcare a programului copilului este una constanta, in conditiile in care programa scolara deja include multe ore de studiu ale diverselor materii. Doar ca, a gasi si ceea ce ii place copilului este garantia succesului. Fortand nota, nu are cum sa iasa ceva productiv. Asadar, cursurile de limba engleza pe care le oferim la Docentisimo sunt bine gandite si ca structura si ca abordare practica.

Avantajele cursurilor de engleza de la Docentisimo:

  • Sunt structurate pe durata anului scolar, tinand pasul cu ritmul zilelor active.
  • Cursantii sunt grupati, numarul acestora fiind unul redus pentru ca profesorul sa aiba timp de interactiune cu fiecare in parte.
  • Fata de clasica idee de studiu a limbii engleze, am gasit si varianta fun de studiu. Totul se adapteaza varstei, profesorii lucreaza interactiv si astfel orele de curs sunt distractive, utile si nu streseaza.

Copilul atras de activitatile extracurriculare

Un factor cheie este cel legat de a nu forta nota si de a impune copilului prea multe activitati. Ingradit si lipsit de timp in care sa nu aiba stres si sa poata practica jocul liber, copilul poate respinge la un moment dat tot ceea ce i se impune sub forma de activitati extracurriculare. Psihologii spun ca este important ca acestia sa aiba parte de timp liber pentru ca sunt beneficii la nivel cognitiv si psiho-activ. Asadar, activitati educationale cu masura reprezinta secretul aici.

Este important ca un copil sa fie atras, curios, interesat de o anumita activitate. Pentru a va convinge ca se integreaza foarte bine, stabilim o prima intrevedere gratuita. In functie de nivelul de cunostinte al limbii engleze existent si de varsta, profesorii Docentisimo propun o varianta de grupa pentru copil.

Fiti selectivi

Copilul poate fi testat privind abilitatile, priceperile sale sau nivelul de inteligenta – creativa, intuitiva etc. In functie de „profilul” sau parintele decide ce i se potriveste mai bine acestuia, un curs anume, o activitate extracurriculara anume.

Cursurile de limba engleza sunt preferate pentru ca aduc un altfel de „joc”. Mai ales pentru cei de varsta frageda, pentru prescolari interesul este de a descoperi ceva nou, iar cand acel ceva nou este despre joc si joaca, cu atat mai bine. Profesorii Docentisimo au o altfel de abordare, propun materiale didactice potrivite varstei. Pentru ceilalti cursanti, scolari, cursul de limba straina este ocazie de a intalni alti prieteni, cu aceleasi interese. La nivel liceal, astfel de cursuri sunt deja cu un interes specific, de a croi un drum de viitor, de a studia limba engleza si de a urmari pregatirea pentru examenul Cambridge.

Avantajul flexibilitatii

Este de preferat sa nu alegeti un curs ce nu dispune de flexibilitate. Odata inceput nu inseamna ca un copil este captiv intr-un program educational fata de care nu manifesta interes si placere. Docentisimo prefera abordarea unei prime lectii gratuite, cursuri desfasurate pe durata anului scolar, timpul efectiv de studiu fiind si el adaptat in functie de categoria de varsta. Oricine se poate retrage oricand doreste, indiferent daca a achitat in avans.

Va suntem alaturi in a descoperi talentul, pasiunea fata de limba engleza. Cursurile Docentisimo sunt variate, pentru doritori. Intelegem ca parintii poarta responsabilitatea de a gasi pentru copiii lor acele activitati extracurriculare care sa ii inspire. Acestia trebuie sa stie insa ca nu este o alegere ce ii implica doar pe ei, ci si pe copii.

Lasa un comentariu