Blog

Centrul de limbi straine potrivit pentru copilul meu

Fiecare parinte cauta sa ii ofere copilului tot ce este mai bun. Atunci cand vine insa vorba de alegerea unui centru de limbi straine, trebuie facuta o selectie riguroasa, intrucat piata abunda in oferte. O astfel de alegere nu presupune insa un tratament superficial, care ar tine cont doar de elementele de fatada, de cat de bine reuseste sa se prezinte un anumit centru de limbi straine in reclame si alte materiale promotionale. In fapt, altele sunt elementele care conteaza.

Ce criterii trebuie avute in vedere pentru alegerea unui centru de limbi straine

Un prim criteriu face referire la reputatia pe care si-a castigat-o respectivul centru de-a lungul timpului. Pot fi obtinute pareri de la fosti sau actuali cursanti, care vor oferi informatii de ajutor cu privire la modul in care se desfasoara cursurile, cum se comporta si predau profesorii, ce progrese au inregistrat si cat de rapide au fost acestea si asa mai departe. Asemenea detalii vor reusi sa incline balanta in favoarea unui centru potrivit, prin cursurile caruia pot fi obtinute rezultatele asteptate intr-un timp record.

Care este atmosfera din centrul caruia i-ati trecut pragul? Aparent acest lucru nu conteaza foarte mult, insa oricine poate simti o diferenta considerabila intre un mediu rece, inchis, sobru si un ambient deschis, pozitiv, primitor, in care copiii si parintii sunt intampinati de oameni calzi si primitori. Mediul in care se desfasoara cursurile conteaza astfel foarte mult, iar daca prima impresie nu este una placuta, este de preferat sa se caute altceva.

Experienta, vechimea pe piata si numarul total de cursanti care au fost pregatiti de-a lungul timpului intr-un centru de limbi straine sunt de asemenea criterii ce trebuie avute in vedere. In acest caz se merge pe principiul “cu cat mai mult, cu atat mai bine”, din toate punctele de vedere. Vechimea pe piata denota faptul ca centrul a reusit sa reziste chiar daca exista o concurenta pe piata, iar numarul mare de cursanti indica nivelul de incredere dobandit si renumele castigat de centrul in cauza.

Ce rezultate au obtinut copiii care au participat la cursurile centrului? Raspunsul la aceasta intrebare ofera practic o evaluare obiectiva, cuantificabila a progresului facut de copii ca urmare a participarii la cursurile organizate de centru.

Cum sunt profesorii? Pe langa faptul ca trebuie sa aiba pregatirea necesara, mai exista si un alt element care prezinta importanta. Informatiile legate de nivelul de pregatire al profesorilor pot fi gasite ceva mai usor, insa modul in care interactioneaza acestia cu copiii, metodele de predare, cat de buni pedagogi sunt si cum reusesc sa le transmita copiilor cunostinte, dar si principii de viata reprezinta elemente ce pot fi aflate numai intreband direct personalul sau alti cursanti.

Nu in ultimul rand, conteaza si ce tipuri de examene se pot sustine in cadrul centrului, daca au recunoastere nationala sau chiar internationala. Astfel de certificari reprezinta o modalitate de evaluare obiectiva a tuturor progreselor pe care le va face copilul, a evolutiei sale si a cunostintelor pe care le dobandeste.

Exista, desigur, si alte criterii importante in procesul de selectie. Este vorba despre proximitatea centrului fata de locuinta, scoala sau gradinita, dotarile din cadrul centrului, spatiul in care se desfasoara cursurile – despre aceste aspecte va puteti informa direct, facandu-ne o vizita!

La Docentisimo va punem la dispozitie o prima lectie gratuita pentru copilul dumneavoastra, iar personalul nostru va poate raspunde la orice nelamuriri si intrebari pe care le-ati putea avea. Va asteptam cu drag!

Lasa un comentariu