Blog

Cursurile de limba engleza – potrivite chiar si pentru adulti?

Un proverb englezesc spune astfel: “You can’t teach an old dog new tricks.”. Practic, expresia arunca o nota de scepticism asupra ideii de a face un adult sa deprinda o noua abilitate sau sa isi schimbe un obicei, un mod de a gandi.

Ideea de mai sus continua si cu acel concept care spune ca exista un moment potrivit pentru toate. Atunci cand vine vorba de a invata lucruri, se considera ca cea mai potrivita perioada este cea a copilariei, in care cunostintele sunt asimilate intr-o maniera mult mai facila, intregul mecanism de invatare aflandu-se la capacitatea maxima de functionare.

Totusi, sunt aceste lucruri piedici, bariere in calea invatarii limbii engleze in cazul adultilor? Se formeaza intr-adevar un nivel de saturatie in ceea ce priveste capacitatea de a asimila informatii, de a deprinde noi abilitati? Se pare ca nu, conform opiniei specialistilor, ideea fiind pe deplin justificata si sustinuta.

Numeroase studii indica faptul ca antrenarea mintii este la fel de importanta ca si antrenarea fizicului. Mintea care se confrunta mereu cu provocari, care abordeaza mereu activitati noi si care reuseste astfel sa se adapteze unor situatii din cele mai diverse devine, se pare, una integra, care se mentine chiar si pana la o varsta inaintata in acelasi stadiu.

Avand in vedere acest context, putem spune cu ferma convingere ca invatarea limbii engleze este potrivita inclusiv pentru adulti, chiar si pentru cei care nu au avut deloc tangente pana acum cu aceasta limba straina. Abilitatea de a invata lucruri noi nu dispare complet, indiferent de inaintarea in varsta, chiar daca intr-adevar se estompeaza oarecum atunci cand mintea nu este antrenata suficient.

Ce presupun cursurile de limba engleza pentru adulti la Docentisimo?

Poate ca multi sunt sceptici, insa rezultatele pe care le obtinem pot fi confirmate de numeroase persoane. Este vorba despre capacitatea pe care o au profesorii nostri de a-i invata limba engleza chiar si pe cei mai reticenti adulti, mai dificili si cu personalitati deja formate, care sunt prea putin flexibile uneori.

Contrar asteptarilor unora, metodele pe care le utilizam in cadrul Docentisimo Educational Center reusesc sa dea roade atat in cadrul cursurilor organizate pentru copii prescolari si scolari, cat si in cazul celor care vizeaza adultii. Limba engleza este astfel invatata prin tehnici moderne de predare, care stimuleaza si antreneaza pe parcursul intregului proces cursantii.

Intr-adevar, trebuie facuta o distinctie. Continutul si prezentarea contextuala a informatiilor in cadrul cursurilor de limba engleza este diferita la adulti fata de ceea ce se ofera la cursuri copiilor, evident. Cu toate acestea, anumite tehnici functioneaza si dau rezultate optime in cazul ambelor categorii.

Implicarea activa in procesul invatarii, stimularea continua si incurajarea continua, alaturi de alte tehnici moderne de predare pe care le utilizeaza profesorii nostri se pliaza perfect atat atunci cand este vorba despre copii, cat si in momentul in care subiectii sunt reprezentati de adulti.

In egala masura, rezultate la fel de bune reusesc sa ofere schimbarile de ritm, tacticile de mentinere a atentiei si a focusului pe anumite aspecte sau chiar recaptarea atentiei prin diverse tehnici. Abordarea este una distincta, sunt necesare metode alternative pentru a-i face pe adulti sa coopereze si sa ofere votul de incredere necesar celor care predau, insa capacitatea de adaptare de care dau dovada profesorii nostri reuseste sa bifeze toate aceste misiuni.

Daca inca nu v-am convins de faptul ca invatarea limbii engleze nu trebuie sa fie o provocare de netrecut chiar pentru o persoana adulta, va asteptam in cadrul centrului nostru. Va propunem sa va pastrati o minte deschisa, sa va implicati activ in tot ceea ce tine de procesul invatarii si sa va puneti increderea in ceea ce au de oferit profesorii nostri – rezultatele cu siguranta nu vor intarzia sa apara si vor depasi chiar asteptarile.

Lasa un comentariu