Blog

Limba engleza – de ce e avantajos sa o stii?

Daca ati luat decizia de a invata limba engleza pentru dumneavoastra, ori daca ati hotarat sa inscrieti copilul la cursuri de limba engleza, aflati ca nu gresiti deloc. Invatarea limbii engleze poate sa aduca numeroase avantaje viitoare, pe care vom incerca sa vi le exemplificam in acest articol.

In legatura cu importanta limbii engleze in cazul copiilor am discutat in articolele anterioare, sa vedem insa ce atuuri poate sa aduca invatarea limbii engleze pentru adulti.

In primul rand, cei care cunosc limba engleza au deschise mult mai multe oportunitati comparativ cu cei care nu sunt familiarizati la un nivel oricat de scazut cu aceasta. Aceasta limba straina de circulatie internationala este preponderent utilizata in diverse domenii de activitate, pentru o comunicare eficienta in special cu partenerii de afaceri.

Legat de acelasi segment business, engleza este folosita in corespondenta de afaceri la nivel global, iar cunoasterea ei aduce reale avantaje in ceea ce priveste avansarea in cariera.

Astfel de aspecte nu sunt insa singurele care inclina balanta in favoarea studiului limbii engleze, indiferent de varsta. Iata si cateva beneficii pe care le sustin si oamenii de stiinta, prin numeroase studii efectuate de-a lungul timpului.

  • Ajuta creierul sa functioneze mai bine

Se pare ca atunci cand oamenii invata o limba straina, functionarea creierului se imbunatateste, schimbarile in acest sens facandu-si aparitia chiar din primele etape ale invatarii.

  • Creste capacitatea de memorare

Cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala precum este limba engleza ajuta considerabil capacitatea de memorare, aspect care contribuie la dezvoltarea continua a unor noi mecanisme de gandire.

  • Gandirea abstracta primeste de asemenea un ajutor

Studiul limbii engleze poate sa ajute la o formare mai usoara a conceptelor, dupa cum arata numeroase studii realizate de-a lungul anilor. Cu o capacitate de concentrare imbunatatita, gandirea primeste un asa-zis “boost”, iar problemele par sa poata fi rezolvate mult mai facil.

  • Oportunitati multiple in domenii din cele mai diverse

Cunoasterea limbii engleze a devenit o necesitate la ora actuala, intrucat limba de baza a internetului este in principal engleza. Limbajele de programare o utilizeaza de asemenea, astfel invatarea ei deschide numeroase oportunitati pentru cei care vor sa tina pasul cu tehnologiile moderne si evolutia acestora.

  • Sansa unei cariere in domeniul limbilor straine

Daca interesul se manifesta spre dezvoltarea unei cariere in domeniul traducerilor sau al invatamantului, limba engleza este cu siguranta o optiune de avut in vedere. Meseria de traducator sau interpret deschide noi cai de dezvoltare, insa nici optiunea de a deveni profesor in diverse trepte ale invatamantului nu este de neglijat. In ambele domenii se poate dezolta o cariera de succes, care sa aduca si beneficii financiare pe masura.

  • Nu exista o limita de varsta pentru studiul limbii engleze

Oricand se doreste acest lucru, poate fi realizat in cadrul Docentisimo Educational Centre. Fie ca e vorba de copii, chiar si cei de varsta prescolara ori de adulti care au nevoie de limba engleza pentru a obtine avantaje si beneficii ulterioare pentru cariera pe care o construiesc, studiul nu impune nicidecum o limita de varsta. Oricand o astfel de decizie este una inspirata!

Va asteptam in cadrul centrului nostru pentru a va oferi mai multe informatii despre cursuri, maniera lor de desfasurare, pentru a face cunostinta cu profesorii nostri dedicati si – de ce nu? – pentru a va inscrie la cursurile de limba engleza care va pot aduce atat de multe avantaje.

Lasa un comentariu