Blog

De ce nu reusim sa invatam o limba straina?

Pare destul de usor studiul limbii engleze cel putin, aceasta fiind una dintre cele mai populare, cunoscute si folosite pe plan mondial. Este important de retinut ca fiecare are un ritm propriu si asimileaza cunostintele in functie de acesta. Comparatiile cu altii, desi nu ar trebui luate in considerare, sunt cele care anima si mai mult starea de frustrare. Conteaza si metodele aplicate, conteaza contextul in care are loc studiul.

Docentisimo pune mare pret pe interactiunea profesor – elev, fapt valabil la fiecare curs. Numarul cursantilor este unul restrans, tocmai din ideea ca profesorul sa aiba timpul necesar de a se ocupa de fiecare in parte. Nu doar acest aspect este important, ci si faptul ca adaptarea este necesara, metodele educative pretandu-se a fi potrivite, dupa caz, fiecarui tip de curs.

Iata si cateva motive pentru care studiul limbii engleze devine greoi:

Pronuntia grea – nu putem pretinde a imita la perfectie un nativ. Nu despre asta este vorba, ci despre a exersa, desigur cu placere, de a avansa in ceea ce priveste studiul limbii engleze. Acest lucru presupune ca si in timpul liber sa va placa filmele, pe care le veti urmari fara subtitrari, sa ascultati conversatii, muzica in limba engleza si sa nu va opriti din a exersa dialogul in limba engleza.

Sunt prea batran sa invat lucruri noi – s-a creat asadar un stereotip despre faptul ca cei mici invata mai rapid, in schimb persoanele adulte fiind la polul opus. De fapt nu exista o regula in acest sens. Nu suntem niciodata prea batrani pentru a incepe o noua activitate. Atat timp cat exista interes, determinare, iar cursurile sunt interesante si atractive, nu conteaza varsta.

Suport exterior – este important ca un cursant sa fie nu doar sprijinit de catre cadrul didactic, ci si impulsionat de cei din jur. Asadar incurajati-i pe cei mici, dar si pe cei  mari. Nu uitati ca acest efort va fi desigur rasplatit pe viitor.

Este plictisitor – lipsa de interes vine de la faptul ca un curs este neatractiv. Un cursant isi pierde atentia si astfel intreaga ora devine greu de suportat. De vina ar putea fi metodele didactice si faptul ca materia predata trebuie sa fie si pusa in practica. Studiile arata ca la final de zi retinem un maxim de cateva cuvinte, asadar ce-i prea mult va trece neobservat. Ca impact, discutiile interactive sau jocurile raman in mintea cuiva, astfel ca prin asociere se pot invata si retine anumite cuvinte.

Nu am timp – din nou, putem spune ca sistemul dupa care ne ghidam la Docentisimo este in masura sa favorizeze pe oricine. Asta pentru ca in general cursurile sunt organizate dupa schema si structura anului scolar. Prin urmare elevii pot urma cursurile noastre in perioada semestrelor. Desigur ca exista si cursuri de vara, pentru a nu se deconecta prea mult de ceea ce inseamna studiul limbii engleze. In orice caz, asa cum va organizati ziua pentru a participa la ore de curs, la orele de munca, exista clar si timp pentru o ora de curs de limba engleza.

Acestea sunt cateva aspecte care pot deveni obstacole. Nu ar trebui sa fie asa, drept pentru care va invitam la Docentisimo pentru a descoperi un univers prietenos si un loc in care studiul limbii engleze este de fapt o aventura interesanta, parcursa eficient alaturi de alti cursanti si de profesori dedicati.

Lasa un comentariu