Blog

Importanta cursurilor de limba engleza

Sansa de a excela in viitor este doar aceea de a fi mereu in competitie cu propria persoana si pentru asta trebuie sa fii mereu cu un pas inainte de normalitate. Acesta este principiul pe care trebuie sa il folosesti in educatia copilului tau. Atunci cand iti doresti pentru el o cariera de succes trebuie sa te gandesti ce sa ii oferi pentru asta.

Studierea limbii engleze nu inseamna doar un semn al educatiei alese, ci reprezinta o conditie de baza pentru desfasurarea unei profesii la un nivel acceptabil in contextul societatii actuale. Ancorarea in realitatile secolului 21 arata ca invatarea de timpuriu a limbii engleze constituie un real avantaj pentru cei mici.

Ce ofera cunoasterea limbii engleze?

  •         Accesul la una din cele mai bune universitati din lume – celebrele universitati britanice sau americane fac posibila admiterea si in urma unui test de limba engleza pentru cei care au o alta limba materna.
  •         Un avantaj la angajare – unii angajatori pot considera cunoasterea limbii engleze drept un atu, in timp ce marea majoritate sustin obligatoriu acest aspect.
  •         Facilitarea comunicarii – limba engleza este in mod cert una din cele mai vorbite limbi de pe Glob, fiind cea care domina in lumea afacerilor, precum si in majoritatea formelor de marketing. Fie ca este necesara comunicare in limba engleza pe plan profesional, fie pentru a face fata unor provocari, lipsa studierii ei constituie din start un dezavantaj.
  •         Extinderea orizonturilor culturale – limba vorbita de marii artisti este engleza; astfel, muzica, cititul si vizionarea filmelor transmit destinatarului mesajul in cea mai autentica forma.

Lumea tehnologizata din prezent ajuta foarte mult in demersul acesta, comparativ cu cateva decenii in urma. Cel mic este familiarizat cu sunetele specifice limbii engleze, invatand cuvintele pe nesimtite, studierea unor cursuri in paralel fiind foarte avantajoasa pentru el.

Reteaua de cuvinte native impletita cu cea a unei limbi straine deschide un univers cu totul nou in creierul copilului, oferindu-i acces la o noua cultura, crescand totodata si nivelul de toleranta fata de diversitate.

Lasa un comentariu