Blog

Cursuri de limba engleza – de la ce varsta poate fi inceput studiul?

Daca ceea ce se doreste este atingerea unui nivel de cunostinte ce contribuie la folosirea curenta si fluenta a limbii engleze, atunci procesul de invatare trebuie sa inceapa cat mai devreme. Chiar din momentul in care copilul incepe sa invete sa foloseasca limba materna poate sa inceapa procesul de familiarizare si invatare a limbii engleze.

Inscrierea copilului la cursuri de limba engleza se recomanda a se realiza inca de la o varsta frageda. Copiii inmagazineaza mult mai usor informatii si cunostinte, conform numeroaselor studii realizate de-a lungul timpului. Practic, un copil va reusi mult mai usor sa asimileze o limba straina decat un adult.

De la ce varsta poate fi inceput studiul limbii engleze?

Conceptia conform careia copiii pot sa inceapa studiul unei limbi straine abia dupa ce au invatat sa scrie si sa citeasca in limba materna nu se sustine in totalitate. Nu este obligatoriu ca un copil sa inceapa studiul limbii engleze abia cand ajunge in scoala – acest proces poate sa inceapa chiar de la o varsta de 3-4 ani. Chiar daca nu stie inca sa scrie ori sa citeasca, la aceasta varsta copilul este foarte receptiv si asimileaza informatiile foarte usor, ceea ce il ajuta sa invete mult mai usor limba engleza.

Ce presupun cursurile de limba engleza la Docentisimo Educational Centre?

Invatarea limbii engleze inca de la varsta de 4 ani poate sa para destul de dificil. Nu este insa imposibil, odata ce metodele aplicate sunt cele care se pliaza pe aceasta grupa de varsta.

Cum la varsta prescolara cei mici utilizeaza cel mai mult memoria vizuala pentru a asimila informatii, pe acest lucru se bazeaza si profesorii nostri, care aplica metode inedite de a preda limba engleza copiilor intr-un mod cat mai placut.

Prin joc si joaca, prin cantece, competitii si activitati diverse, profesorii din cadrul Docentisimo Educational Centre reusesc sa ii captiveze pe cei mici, fara ca invatarea limbii engleze sa fie dificila in vreun fel, ci cat mai placuta si lipsita de stres. Iata doar cateva dintre elementele care sunt utilizate pentru a face experienta invatarii limbii engleze cat mai atractiva pentru copii, chiar de la frageda varsta de 4 ani:

  • Se folosesc carti colorate
  • Se utilizeaza marionete si alte instrumente de joc interactiv
  • In cadrul cursurilor se organizeaza diverse competitii in echipe
  • Se utilizeaza flashcard-uri
  • Profesorii se ajuta de povesti, jucarii si jocuri didactice pentru a preda intr-un mod cat mai placut

Fiecare copil este diferit, prin urmare si profesorii nostri vor aplica metode personalizate de predare, in functie de varsta, in asa fel incat sa se gaseasca o varianta potrivita indiferent de caz. Procesul de invatare se realizeaza prin metode si tehnici moderne de predare, care la varsta prescolara se refera preponderent la jocuri interactive, cantece, diverse jocuri de rol.

Cu ajutorul acestor metode, cu fiecare sedinta copiii reusesc sa deprinda cuvinte si expresii noi, distrandu-se si primind de asemenea recompense pentru raspunsurile corecte si atentia investita.

Cursurile pentru copii sunt organizate la Docentisimo Educational Centre in grupe restranse de cursanti, iar durata fiecarei sedinte este de 60, respectiv 90 de minute. In acest fel profesorii vor putea sa isi centreze atentia pe fiecare copil in parte, pentru a-l ajuta sa invete mai usor limba engleza intr-un mod cat se poate de distractiv.

Inscrierea copilului la cursuri de limba engleza, chiar si de la o varsta frageda, este o oportunitate de a-i oferi un plus de cunostinte, de a se dezvolta si de a-i stimula gandirea. Va asteptam la centrul nostru pentru informatii suplimentare cu privire la cursurile de limba engleza, maniera lor de desfasurare, program si alte detalii.

Lasa un comentariu