Blog

Trei mituri care te impiedica sa inveti limba engleza

Traim in era tehnologiei si a evolutiei rapide, iar pentru a tine pasul este mai mult decat important sa devenim si noi proactivi si orientati spre schimbare. Daca aruncam o privire, vom observa ca tot mai multe companii isi extind activitatea spre un nivel international, iar pentru realizarea acestui lucru au nevoie de angajati cu o gandire multiculturala, o viziune larga, globala si persoane care sa vorbeasca cel putin o limba straina.

Aceasta realitatea arata clar ca a cunoaste o limba straina iti va creste exponential oportunitatile tale in cariera. Lucrul acesta se reflecta inclusiv si in cazul firmelor mai mici, care opereaza la nivel local, faptul ca stapanesti limba engleza la un nivel avansat iti va oferi de la inceput un avantaj semnificativ in randul celorlalti.

Studierea limbii engleze, dincolo de o provocare personala, reprezinta o oportunitate speciala de dezvoltare profesionala.

Specialistii in domeniul recrutarii si selectiei de personal sunt de parere ca limba engleza este foarte utila, fiind si cea mai raspandita in CV-urile candidatilor, intrucat este una din cele mai vorbite limbi la nivel mondial, iar colaborarea cu orice companie sau partener de afaceri din strainatate are loc doar in limba engleza.

In mod cert, fiecare dintre noi este familiarizat cu acest aspect, insa nu fiecare indrazneste sa porneasca pe un drum care sa il ajute in a invata si studia limba engleza la un nivel corespunzator. Cursurile de limba engleza desfasurate in centrele specializate se dovedesc a fi calea cea mai potrivita si profesionala de a studia o noua limba. Intr-un timp relativ scurt, cursantii ajung sa stapaneasca limba engleza in asa fel incat, in plan profesional, rezultatele sa devina satisfacatoare.

Iata cele trei mituri de care se impiedica multi dintre noi atunci cand ar trebui sa facem fata noilor cerinte in cariera!

Sunt prea in varsta pentru a mai invata

Este incontestabil faptul ca modul de asimilare a informatiilor de catre un copil in primii sai ani de viata este unul mult mai rapid si mai eficient decat cel al unui adult, insa acest lucru nu exclude faptul ca studiul unei limbi straine este pentru oricine. Ceea ce trebuie sa inteleaga fiecare este ca a participa la un curs specializat nu insemna automat ca si vei intelege tot. Este vorba de concentrare, implicare, perseverenta si mai ales timp.

Ofera-ti suficient timp cu tine si ai rabdare ca rezultatele sa se cunoasca in timp. Daca vei observa ca la tine poate fi mai complicata insusirea vocabularului si lexicului decat la ceilalti colegi nu inseamna, neaparat ca ar fi o problema. Iti vei dedica mai mult timp studiului, optand pentru diverse activitati care ar putea avea un rol de a intari si stoca mai bine informatiile.

Sunt prea ocupat

Aceasta este o alta judecata gresita si care nu va face altceva decat sa te impinga spre a porni cu stangul. Investirea timpului in studiul limbii engleze va determina ca in viitor sa fii mai putin ocupat, intrucat vei sti cum sa comunici cu oricine, descoperind noi moduri de abordare a problemelor de natura profesionala.

Oportunitatile de angajare vor fi mai largi, iar tu vei putea opta pentru un loc de munca sau vei fi promovat pe un post care iti va permite sa te bucuri mai mult de timpul liber. Asadar, este nevoie doar de dorinta de a face un lucru, intocmai cum o veche regula spunea ca atunci cand exista vointa, timp se va gasi.

Cursurile sunt prea scumpe

E un truism deja faptul ca nimic nu este gratuit si este absolut firesc sa platesti niste costuri pentru aceste beneficii. Importante este, cum ai observat si in randurile anterioare, ca adevaratele avantaje vin mai tarziu. A alege sa urmezi cursuri de limba engleza poate fi comparat cu investitia intr-un business, care in viitor va produce profitul mult asteptat.

Nu uita sa ai in vedere alegerea unui centru potrivit si care sa iti puna la dispozitie servicii profesionale. Noi suntem aici si asteptam sa te inscrii la unul din cursurile noastre, in vederea specializarii pe limba engleza.

Tags

Lasa un comentariu