Blog

Despre examenul Cambridge YLE – mai mult decat studiu si pregatire

Promovarea examenului Cambride YLE este o provocare. Dupa cum bine stiti, acesta se clasifica pe 3 nivele, de la starters la movers si flyers. Implica munca, pregatire, mai cu seama urmand tipul de examinare de acest gen. Sunt implicate abilitatile de vorbire, comunicare, exprimare, scriere, deci practic acopera tot ce tine de studiul complex al unei limbi straine.

Multi cursanti sunt foarte buni si pregatiti din punct de vedere al cunostintelor si totusi au de pierdut pentru ca se grabesc sau nu sunt concentrati maxim la fiecare raspuns. Am pregatit pentru doritori o selectie de sfaturi pretioase despre acest gen de testare a limbii engleze.

Pregatirea este necesara

Mai mult decat a studia limba engleza, cursantul trebuie sa se axeze in special si sa se familiarizeze cu testele specifice Cambridge. Un termen de 2 luni este poate prea putin, depinde de fiecare in parte cat de pregatit se simte sau ce lipsuri trebuie sa acopere. De aceea este nevoie de un profesor, de un ghid si ajutor desigur.

Din fericire pentru cei care incep studiul limbii engleze cu scopul de a da si testul Cambridge cand sunt pregatiti, in cadrul centrului nostru profesorii au in vizor pregatirea pentru acesta. In plus, aici este si locatie unde se poate si sustine acest gen de test.

Time management

Un factor de asemenea important la un test Cambridge se refera la timp. Cursantul trebuie sa se incadreze in timp. O mare problema o au unii copii in acest sens pentru ca nu pot termina toate partile in timpul dat. Depunctarea ii va defavoriza.

De asemenea, timp valoros se pierde si pentru ca se reia un task. Daca nu a existat focus de la inceput, in a citi cu atentie si a intelege ce trebuie facut la fiecare task, nesiguranta isi spune cuvantul si cel mai adesea se doreste a relua citirea enuntului.

Recomandam ca o data cu pregatirea pentru probe cursantul sa fie pregatit si pentru a exersa ceea ce definim time management.

Cuvintele cheie

Atentia cu care se rezolva taskurile isi spune cuvantul. De multe ori, keywords la sectiunile de la readind si listening sunt cele inselatoare. Raspunsul corect se bazeaza pe ele, dar testele pot da impresia unor variante multiple ca fiind corecte.

Cat despre partea de writing regula simplitatii este baza. Anumite cuvinte pot fi alese in prealabil pentru a fi integrate in text, ceea ce ajuta la planificarea de paragrafe. Un text simplu este de preferat pentru ca se testeaza corectitudinea in exprimare, tipul de vocabular si cat este de variat, nu cat de complex gandeste cursantul.

English, English, English

Este poate mai usor si de preferat ca orice tip de conversatie cu profesorii, chiar daca este o intrebare sau o corectura facuta instant de cursant, cand isi da seama ce a facut sa aiba loc in limba engleza.

Asadar se incurajeaza si vorbitul lejer despre orice in limba engleza, ceea ce poate induce stare de relaxare, de confort, de unde si atingerea acelui prag de atentie firesc, de stare de bine, nu fortand si mintea cautand cu disperare cuvintele potrivite.

 

Vom reveni si cu alte tips and tricks, cu idei si sugestii pentru ca cei care isi doresc sa promoveze acest test cu un calificativ mare sa aiba in vedere o privire de ansamblu despre implicatii ce depasesc sfera de cunostinte detinute. Reamintim ca elevii sunt notati cu un calificativ ce corespunde cu nivelul de cunoastere al limbii si ca mereu se poate mai bine:

A1 – nivel incepator

A2 – nivel elementar

B1- nivel intermediar

B2 -nivel post-intermediar

C1 -nivel avansat

C2- nivel profesionist.

 

 

Lasa un comentariu